29 Mayıs 2014 Perşembe

Bugun bolca not alip unutmak istemedigim enteresan gunlerden biri..Kimsesiz bloguma da yazinin niteligini dusunmeden not almak istedim..

Bir misalle 1999da hayatimin belki de ilk adimi olan ilkokula basladigimda okulda yanina ilk oturdugum kisi ile o siralari ziyaret etmek, ilkokul hocamiz ile kokusu hala insana huzur veren okulumuzda yaptigimiz mini sohbet ve o uzun zamandir gormedigim huzur tebessumleri..

Diger bir olay da gene bahsi gecen arkadasimla oturdugumuz bir parkta yagmura yakalandigimiz buyulu an..
Ah yuzumuzu simsekler aydinlatirken ve kulaklarimizda yagmur gokgurultusu sesi varken ve burnumuza cicek kokulariyla birlikte toprak ve yagmur kokusu gelirken goge baktigimiz, siir okuyup birbirimizin omzuna basimizi koyarak sustugumuz o kisa an'lar o kadar buyulu ve kutsal'di kii..

Bir diger enteresan sey de Migrosa oylesi girdigimizde sacma sapan kitaplar arasinda rlimin bir ve tek kitabs gitmesi ve kitabin icinde doluca gordugumuz post'it ler ve alintilar ve notlar.. O an yasadigim saskinlik ve heycanin tarifi imkansiz..O kitap satilik miydi..Yoksa ruh'u gercekten ölmemis biri kafasinda bu ani tasarlayip mi birakti kitabi öylece bilmiyorum..Tek bildigim o an henuz kendimin de cozemedigi garip duygulara girmis oldugum..

Enteresan bir gundu..Ve Edip Cansever'in bugun kesfettigim siiri ile de son bulsun..

"Bosversene Sen Niye Beklemeli
" isimli de siirdir efendiler (:!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder